Inschrijven

De RKC Prestatietocht is een unieke schaatsbelevenis. De Alternatieve Elfstedentocht op het prachtige Oostenrijkse Bergmeer Weissensee is iets wat je echt een keer moet hebben meegemaakt.

We reizen in twee groepen van dertig personen. De ultieme persoonlijke uitdaging in combinatie met een geweldige groepssfeer, maken deze reis onvergetelijk. Iedereen verlegt zijn grenzen door zoveel mogelijk van de 200 kilometer te volbrengen. We noemen het een prestatietocht, omdat iedereen zijn eigen prestatie levert. Voor de één is dat 200 kilometer, voor de ander ligt de prestatie vooral in zoveel mogelijk geld in te zamelen voor het RKC. Waar het om gaat is dit: we slepen elkaar er doorheen, verleggen grenzen, doen het voor een geweldig doel, genieten van omgeving en elkaars anekdotes en hebben een goede tijd.

Bekijk de fotoserie van afgelopen jaar.

 
We rijden deze tocht voor het goede doel. Maar de RKC Prestatietocht is meer dan geld. De sfeer in het hotel, de voorbereiding, de gesprekken met elkaar. In de afgelopen jaren is gebleken dat dit een unieke combinatie is. De spanning vooraf, samen voor het maximale gaan en samen genieten van de voldoening als alles erop zit.

Bovendien zit je in hotel Kreuzwirt helemaal tussen de professionele schaatsers die hier hun Grand Prix rijden, de belangrijkste wedstrijden in hun seizoen. Zo zijn we stiekem samen met schaatsteam AB Vakwerk en Gary Hekman, die al sinds jaar en dag in ons hotel verblijven.


 

 

Sponsoren

Wij gaan ervoor om zo veel mogelijk van de 200 kilometer lange tocht te rijden, ieder op zijn eigen niveau. Het doel is om zo veel mogelijk geld uit jouw netwerk te halen. Het streefbedrag per persoon is 1000 euro en samen gaan we voor 60.000 euro.

Via deze site kun je je eenvoudig laten sponsoren. Deel je persoonlijke profiel met familie, vrienden en collega’s en ze kunnen via iDEAL direct geld sponsoren. Laat je je per kilometer sponsoren? Dan kun je achteraf via ons een e-mail naar de mensen sturen die je sponsoren, die met één klik hun betaling online kunnen doen. Je hoeft dus niet steeds achter je geld aan, wel zo prettig!

 

De reis

We reizen in twee etappes, met maximaal dertig deelnemers per keer, naar de Weissensee om de Alternatieve Elfstedentocht te gaan schaatsen. Een vierdaagse reis, een dag langer dan voorgaande jaren. Zodat je net iets langer geniet van alles wat de Weissensee te bieden heeft.

Reis 1: van 24 tot en met 28 januari 2018

Reis 2: van 28 januari tot en met 1 februari 2018

De kosten voor de reis bedragen 520 euro. Daarvoor krijg je:

  • Verblijf  in het prachtige hotel Kreuzwirt, dat gelegen is aan de Weissensee. (Om de kosten laag te houden, verblijven meerdere deelnemers op dezelfde kamer en verzorgen wij de kamerindeling.)
  • Vier hotelovernachtingen op basis van halfpension en ‘kaffee en küchen’ in de middag. Uitzonderingen qua reisdate mogelijk onder voorbehoud.
  • Inschrijving voor de Alternatieve Elfstedentocht bij de organisatie AEW.
  • Vijf georganiseerde trainingsavonden met René Ruitenberg op 23-11 (Utrecht), 7-12, 14-12, 4-01 en 18-01 (Flevonice).
  • Een trainingsschema. Deze download je hier. En bij vragen kan je ons mailen: mail@rkcprestatietocht.nl
  • Een kick-off op 11 november in Utrecht.
  • Bevlogen begeleiders tijdens je reis en tocht.
  • Het vervoer is op eigen gelegenheid, maar we proberen samen-rijden natuurlijk zoveel mogelijk te coördineren.
  • Een geweldige ervaring die je lang bij zal blijven.

 

Wel schaatsen voor het RKC, maar niet in ons hotel?
Heb je zelf al een hotel geregeld, maar wil je toch voor dit goede doel schaatsen? Dat kan, maar we hebben wel wat voorwaarden. We vinden het noodzakelijk dat we elkaar wel leren kennen, zodat we je tijdens de tocht kunnen aanmoedigen, helpen en verzorgen. We willen dus graag dat je je wel via ons opgeeft voor de tocht, dat je bij onze kick-off meeting bent in november, bij de briefing daags voor de tocht en bij de medaille-uitreiking na de tocht. Neem voor informatie contact met ons op via mail@rkcprestatietocht.nl.

Langer of korter verblijven?
Wil je langer of korter verblijven op de Weissensee? Geef ons dan je voorkeur aan. Tegen het einde van de inschrijfperiode maken we de balans op en kijken we in hoeverre we alle wensen in elkaar kunnen laten passen.

 

De Weissensee

De Weissensee is al sinds 1989 het decor van wedstrijden en toertochten voor schaatsers. Het is een unieke plek in Karinthië, Oostenrijk. Het bergmeer ligt op 1000 meter en is om die reden sneeuwzeker en vaak is de omgeving bedekt met een mooie laag sneeuw. Op het meer worden rondes van 10 – 20 kilometer uitgezet voor de tochten. Soms alleen op het kleine deel van het meer en als het koud genoeg is, ook op het grote meer.

Duizenden schaatsliefhebbers reizen naar de Weissensee in de twee schaatsweken van het jaar. Er hangt een unieke sfeer van hard werken, sportieve voldoening en het genieten van de omgeving.

Meer informatie over de Weissensee en het programma

 

Hotel Kreuzwirt

We verblijven in hotel Kreuzwirt. Dit is een fantastisch, biologisch hotel, op een paar honderd meter van de Weissensee. Met een complete wellness-ruimte, inclusief sauna’s en zwembad, een fijne bar en uitgebreide keuken, waan je jezelf echt op vakantie.

kinderhotel-kreuzwirt1Team AB Vakwerk verblijft ook in dit hotel. Van dichtbij maak je mee hoe de marathontoppers zich voorbereiden op hun wedstrijden en we supporten hen natuurlijk. Hopelijk kunnen we ’s avonds een overwinning vieren!

Meer informatie over Hotel Kreuzwirt vind je hier

 

Trainingsschema

Doe jij mee aan de RKC Prestatietocht, maar weet je niet precies hoe je je moet voorbereiden? Samen met trainer Martin van Hooidonk (voormalig trainer schaatsteam Van Werven) hebben we een trainingsschema gemaakt.

Je kunt het schema hier downloaden. Je hebt er vast vragen bij. Mail ons gerust, dan helpen we je op weg.

 

Tot slot

Belangrijk! Meedoen is op eigen risico (lees hier de voorwaarden). Bij inschrijving gaat u hiermee akkoord.

Klik hier om je aan te melden Prestatietocht 2018.