Over het René Kids Centre

Het RKC is een kindertehuis in Namibië dat op initiatief van voormalig marathonschaatser René Ruitenberg is gerealiseerd in de armste wijk van Rehoboth, een grote stad in Namibië. Veel mensen zitten er vast in een cirkel van hopeloosheid, drankmisbruik en gebrek aan geld en voedsel. Door aandacht en liefde, onderwijs en werkgelegenheid vinden honderden kinderen hier hoop voor de toekomst.

 

 

In 2005 ontmoette René Ruitenberg oma Magdalena. Een vrouw die niets had, maar alles gaf aan de kinderen van Block E, een arme wijk in Rehoboth. Onder de indruk van haar opofferingen en de lach op de gezichten van ‘haar’ kinderen, kreeg René het verlangen om méér te doen. In 2009 startte de bouw van het kindertehuis en tegelijkertijd startten verschillende programma’s, zoals de Kids Club, waar honderden kinderen per week op af komen. Ze krijgen te eten, leren en lachen.

Block E is een wijk vol hopeloosheid. Er is geen geld om rekeningen te betalen, om een huis te bouwen of om eten te kopen. Er is geen werk. Drank is de enige manier voor velen om aan die zorgen te ontsnappen. Generaties gaan daarmee verloren en kinderen groeien op zonder voorbeeld, zonder vader en moeder, zonder perspectief en hoop.

Door de jaren heen zijn er al vele voorbeelden van jongeren die bij het RKC hoop terugvonden en ambitieus aan hun toekomst hebben gewerkt. Via werkgelegenheidsprojecten komen steeds meer jongeren via school ook aan het werk. De blikken huisjes worden opgeknapt, ze gaan netjes gekleed en ze inspireren de volgende generatie.

Meer lezen? www.renekidscentre.nl